Preprosto naravno – Novodobni starši in otroci (video)

Kdo so novodobni otroci in kdo so novodobni starši?

Novodobni otroci so vsi otroci, ki jih danes srečujemo. So otroci nove dobe in se v mnogočem razlikujejo od otrok »nekoč«. Prinašajo nam nova znanja in širijo drugačna obzorja. Ti otroci imajo posebno misijo… to je, da nas učijo brezpogojne ljubezni. Njihova znanja, esenca in energija izžarevajo nekaj popolnoma drugega in drugačnega kot pri otrocih nekoč. Ti otroci zaradi tega niso »več« vredni. So le rojeni v času, ko so na Zemlji energije bistveno drugačne kot so bile nekoč. In te energije zahtevajo popolno preobrazbo človeštva. Zato so tudi otroci prišli z drugačnim znanjem kot nekoč, saj nas silijo k evoluciji človeštva, ki je zabredlo v popolno samodestruktivnost.

Novodobni starši niso vsi starši, ki jih danes srečujemo. So le nekateri. So tisti, ki se zavedajo pomembnosti zdravega človeštva za našo prihodnost. So tisti, ki zavestno ali nezavestno stremijo k »upoštevanju« zakona narave. Zavedajo se njegove pomembnosti, saj je edini, ki je živ. Ni umetno narejen, temveč je star toliko kot naša zavest. Se pravi od vekomaj. Ti starši se zavedajo svoje vloge v otrokovem življenju. Sprejemajo popolno odgovornost za svoje življenje in življenja svojih otrok. To ne pomeni, da so njihovi otroci le materialno preskrbljeni in da so jim zagotovljeni čist dom in čista oblačila ter zadostna količina prehrane. Njihovi otroci ljubijo sami sebe in se spoštujejo, saj jih njihovi starši sprejemajo takšne kot so in spremljajo njihovo individualnost na vseh nivojih njihovega obstoja ter jih nenehno ovijajo v brezpogojno ljubezen. Takšen otrok se počuti ljubljenega, sprejetega, zaščitenega, močnega.

Kaj je bistveno za novodobno vzgojo?

Kadar govorimo o novodobni vzgoji, to pomeni, da delujemo izključno iz srca. Srce starša je zdravo in napolnjeno z brezpogojno ljubeznijo ter sprejema vase izključno brezpogojno ljubezen. Zna postaviti meje in njegovo srce in um sta usklajena. Takšen starš lahko sliši srce svojega otroka in ga spodbuja pri njegovi življenjski poti, četudi se lahko z nekaterimi odločitvami otroka le stežka sprijazni. Zna otroka učiti in ga hkrati ljubiti. Ga čuti, sliši in spremlja na vsakem koraku, četudi ni fizično ob njem. Mu zna dati svobodo in brezpogojno upošteva njegovo svobodno voljo. In ne nazadnje… tudi sam sledi poti svoje duše. Izžareva svoj pravi jaz in uživa življenje. Je vzor svojemu otroku in mu s tem pomaga pri premagovanju stresa in raznih življenjskih težav.

Kako je s prehrano, komunikacijo, preživljanjem prostega časa itd.?

Pri razvoju otroka in v življenju nasploh je pomembna pravilna in raznovrstna prehrana, ki je polna vitaminov, mineralov, vlaknin itd. Starši so vzor otroku na vseh področjih in tako nič manj pri prehranjevalnih navadah. Od tega, kako se ravnajo pri mizi med obrokom, kakšni so denvni obroki (časovni razmik, raznovrstnost prehrane itd.), na kakšen način pripravijo otroka do tega, da je zdravo prehrano, kako motivirajo majhnega otroka, da upošteva »pravila« dnevnega prehrambenega rituala in še mnogo več, je odvisna prehrambena prihodnost otroka. Tudi razna prepričanja kot so vegeterijanstvo in veganstvo je potrebno pri otroku ustrezno predstaviti in mu dovoliti, da se sam odloči ali bo npr. jedel meso ali ne.

»Običajna« komunikacija danes ni zadostna. Vračamo se k naravi in naravnemu, kar pomeni, da prihaja na površje pomembnost neverbalne komunikacije. Ena izjemnih priložnosti je, da starši ponovno obudijo čut za telepatsko komunikacijo. Saj je ta komunikacija »brez napak«. Sporočila so jasna in ni prostora za razne manipulacije.

Narava nas kliče k sebi in nas prosi, da se postavimo za njo. Otrokom je pomembno dati občutek za varovanje narave in da se nauči dihati in živeti z njo. Narava nas neverjetno podpira in nam vrača v neomejenih »količinah«. V naravi lahko najdemo sebe in se ponovno slišimo. Zato je gibanje v naravi toliko bolj pomembno kot pa v zaprtem prostoru. Otroci so na svežem zraku in njihovi možgani dobijo zdravo »prehrano«, ki je nujna za zdrav razvoj otroka. Obudijo se vsa čutila in senzibilnost. Je prijetno in prijazno okolje za otokovo telo, um in duha.

Comments are closed.

Pozitivno starševstvo Novodobni otroci Duhovnost & vzgoja Nazaj k naravi

Pozitivno starševstvo

Vzgoja otrok ni enostavna naloga, je pa zagotovo ena najlepših. Zavedati se moramo, da je vsak otrok največji dar, ki nam ga podari narava, starševstvo pa srčna izkušnja, v kateri imamo odrasli nalogo negovati in pomagati. Nov način vzgoje temelji na ljubezni in izhaja iz središča srca, je polno strpnosti, spoštovanja in... Več

Novodobni otroci

Približati sem se hotela otroku z besedami, pa so šle pri enem ušesu noter in pri drugem ven. Približati sem se mu hotela s knjigami, pa sem požela samo zmedene poglede. Obupana sem se zazrla vase in zakričala: »Kako naj se približam temu otroku?« Tedaj mi je deček zašepetal na uho: »Pridi, igraj se z mano!« (Neznan avtor) Več

Duhovnost & vzgoja

Sodobno življenje je pogosto stresno – napeti smo zaradi dela, odnosov, denarja ali cele vrste drugih zadev. Na srečo nam starodavni budistični nauki lahko pomagajo, da se lažje soočimo s stresom. Spodbudijo nas, da svoje pogosto vse preveč razburljivo in ciljno naravnano življenje izpolnimo z mirom, ljubeznijo... Več

Nazaj k naravi

Zaradi cele gore dejavnosti, glede na naglico in tempo življenja, ki ga živimo, se porajajo vprašanja: Ali lahko v svojem vsakdanu še najdemo eno samo uro tišine? Ali je še kaj prostora za prosti čas, za sprostitev, za sanje, za sanjarjenje? Ali bi sploh še zmogli obsedeti in opazovati cvet, drevo ali žival? Ali smo se sposobni... Več