Pravila in pogoji uporabe

Splošni pogoji in pravila spletne strani Childsfairytale.com 

Pomembno opozorilo:
Ob registraciji se uporabnik zavezuje, da se strinja z vsem splošnimi pravili in pogoji uporabe spletnih vsebin te spletne strani in naših storitev.  Vsakič, ko se prijavite na to spletno stran potrujete, da se strinjate z vsemi določbami, ki se nanašajo v naših pravilih in pogojih uporabe in jih tudi sprejemate. Če se z našimi pogoji in pravili ne strinjate, ne smete uporabljati naših vsebin in storitev in se ne smete registrirati.

Splošni pogoji uporabe spletnih vsebin/storitev na spletni strani Childsfairytale.com

 

1. SPLOŠNE DOLOČBE
Vsebina Splošnih pogojev in pravil o uporabi spletne strani Childsfairytale.com se nanaša na pogoje uporabe storitve vsebin/storitev na spletni strani Childsfairytale.com. To predstavlja pravno veljaven in zavezujoč sporazum med vami kot uporabnikom ter nami, spletno stranjo Childsfairytale.com oz. ponudnikom (LUKS AUREA d.o.o., Cesta prvih borcev 11, 8250 Brežice).

 

2. OPREDELITVE POJMOV
Ponudnik in lastnik spletne strani je LUKS AUREA d.o.o., Cesta prvih borcev 11, 8250 Brežice.
Uporabnik – ste vi, ki obiskujete in brskate po naših spletnih straneh, ne glede na to ali ste fizična oseba ali pravna oseba oz. njen zastopnik ali pooblaščenec.

Childsfairytale.com – je spletni portal oz. spletna stran, informacijski sistem, ki vsebuje različne lastne, avtorske in avtorsko zaščitene spletne vsebine ter storitve v okviru naše dejavnosti. Uporaba spletnih vsebin in uporaba naših storitev je popolnoma na lastno odgovornost. Z obiskom naše spletne strani in registracijo oz. z uporabo naših storitev (obisk svetovanja, obisk izobraževanja) se v celoti strinjate s Pravili in pogoji spletne strani Childsfairytale.com in v celoti prevzemate odgovornost. Na spletni strani Childsfairytale.com in v okviru Childs Fairytale (katerega ‘lastnik’ je LUKS AUREA d.o.o.) delujejo različni avtorji/predavatelji oz. zunanji sodelavci. Ponudnik spletne strani Childsfairytale.com ne prevzema nikakršne odgovornosti za pravilno pravno-formalno in moralno izvajanje poslovne dejavnosti zunanjih sodelavcev. Zunanji sodelavci v okviru spletne strani Childsfairytale.com objavljajo različne avtorske tekste, predstavljajo avtorske programe, njihovo poslovanje pa je v celoti ločeno od ponudnika spletne strani Childsfairytale.com.

 

3. DOSTOP DO SPLETNE STRANI IN UPORABA

Dostop
Dostop do spletne strani Childsfairytale.com je načeloma zagotovljen neprekinjeno, vse dni v letu, razen v času vzdrževanja in posodobitev spletnih strani. Ponudnik si pridržuje pravico do umaknitve in ukinitve spletne strani kadarkoli oz. katerega koli dela spletne strani in funkcionalnosti, kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Uporaba
Obisk spletne strani Childsfairytale.com in uporaba vsebin/storitev je popolnoma na lastno odgovornost.

Uporaba spletne strani Childsfairytale.com je pogojena s pogoji in pravili uporabe, vključno z uporabnišlimi navodili, kot tudi z veljavnimi predpisi Republike Slovenije na tem področju. Z uporabo vsebin spletne strani Childsfairytale.com izrecno soglašate z njegovo vsebino in vstopate v pogodbeno razmerje s podjetjem LUKS AUREA d.o.o., ter potrjujete, da ste sposobni biti nosilec pravic in obveznosti iz tega pogodbenega razmerja. Obvezujete se, da boste to spletno stran uporabljali na zakonit način. Izključno ste odgovorni za poznavanje in spoštovanje kateregakoli oziroma vseh zakonov, podzakonskih predpisov, pravil in ureditev, ki se nanašajo na vašo uporabo tega spletnega portal.

 

S tem, ko ste pristali na spoštovanje ‘Splošnih pravil in pogojev spletne strani Childsfairytale.com’,izrecno pristajate, da ne boste:

  • uporabili teh spletnih strani (vsebin/storitev) za protipravno ravnanje ali vzpodbudili tretjo osebo, da bi storila kaj takega.
  • se sklicevali na poslovno povezavo s spletno stranjo Childsfairytale.com oz. ponudnikom
  • registrirali drugo osebo (registracija drugih oseb ni dovoljena za kar jamčite s polno odškodninsko odgovornostjo in nase prevzemate pasivno legitimacijo v primeru spora).
  • uporabljali vsebin/storitev za kakršnekoli nezakonite namene
  • nezakonito presnemavali ali kopirali naših vsebin, ki so zaščitene z zakonom o intelektualni lastnini

 

Prijava in registracija
Nekateri deli te spletne strani so omejeni le na registrirane. Registrirate se le enkrat, pri čemer je vaše uporabniško ime vaš elektronski naslov, geslo pa si izberete sami. Ob potrditvi in uspešni registraciji se strinjate s ‘Pravili in pogoji spletne strani Childsfairytale.com’. Registrirati se je potrebno le enkrat, vedno naslednjič pa v polje ‘PRIJAVA’ vpišete vase uporabniško ime (registriran elektronski naslov) ter vaše geslo. S tem dobite dostop do naših interaktivnih vsebin. Z registracijo in prijavo se strinjate, da se ne boste prijavili ali poiskusili vstopiti na našo spletno stran pod tujim uporabniškim imenom. Z vstopom na spletno stran Childsfairytale.com potrjujete, da ste s temi splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate in da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Ti pogoji uporabe veljajo za celotno spletno stran Childsfairytale.com. Z registracijo na naši spletni strani Childsfairytale.com se strinjate, da vam na vaš elektronski naslov pošiljamo naša redna in občasna elektronska obvestila, reklame ipd. Na naši spletni strani se s registracijo in prijavo strinjate, da boste prejemali naše redne novice, obvestila in reklame. Kadarkoli se lahko odjavite od naših interaktivnih vsebin z klikom na besedo ‘odjava’ spodaj v elektronski pošti, ki jo boste prejeli od nas. Lahko pa nam na naslov info@childsfairytale.com pošljete sporočilo z besedo ‘odjava’ in elektronski naslov s katerega ste poslali sporočilo z besedo ‘odjava’ bomo izbrisali iz baze naših registriranih uporabnikov.

 

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik Childs Fairytale (LUKS AUREA d.o.o.) se zaveda pomembnosti zanesljivega varovanja zasebnosti vsakega uporabnika portala in zbira osebne podatke, kot so e-poštni naslov in osebno ime. Ponudnik nima dostopa do gesla, ki ga uporabnik izbere in mora tako uporabnik ob izgubi gesla sam skreirati novo geslo sledeč navodilom.

Osebni podati, ki jih zbira ponudnik, so uporabljeni za lastne evidence ter za obveščanje o storitvah ali izdelkih, ki so ali bodo na voljo. Ponudnik ščiti osebne podatke posameznikov pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam ali poslovnim partnerjem. Ponudnik se zavezuje, da bo osebne podatke uporabnikov varoval v skladu z Zakonom o varstu osebnih podatkov.

 

Povezava na  druge spletne strani
Nekatere povezave spletne strani Childsfairytale.com vodijo na druge spletne strani, ki jih LUKS AUREA d.o.o. ne uporavlja, ne kontrolira niti ne preverja njihove vsebine. Ponudnik ponuja te povezave uporabnikom le kot dodatne informacije o izvajalcih in virih. Navedene povezave na druge speltne strani ne predstavljajo odobravanja izdelkov, storitev ali informacij. Ko izberete povezavo na drugo spletno stran, ste se dolžni ravnati po pogojih in pravilih, ki jih postavlja njihov uporavljalec in katera veljajo za te zunanje spletne strani.

 

Izključitev jamstva
Izrecno se strinjate, da razumete, da uporabljate to spletno stran in naše izključno na lastno odgovornost. Vsebina in funkcionalnost portala so vam ponujene »take kot so«, brez kakršnihkoli drugih jamstev.

 

Izključitev odgovornosti
V nobenem primeru LUKS AUREA d.o.o. oziroma njeni sodelojoči na teh spletnih straneh ter sodelujoči v okviru Childs Fairytale ne bodo odgovorni za slučajno, posredno ali posledićno škodo, ki bi izvirala iz vaše uporabe oziroma nezmožnosti uporabe te spletne strani, ter nepravilne uporabe naših storitev.

LUKS AUREA d.o.o. spoštuje uradno medicino in obiskovalcev na noben način ne odvrača od uradnega medicinskega zdravljenja, temveč kvečjemu le-to podpira. Uporaba naših spletnih vsebin, uporaba naših storitev je izključno na lastno odgovornost. Ob obisku naših storitev in spletnih strani se strinjate z naslednjimi pogoji in pravili, katere najdete na naših spletnih straneh, na spodnjem delu spletne strani pod ‘opozorili’;

Opozorilo: Različne oblike svetovanja in izobraževanja objavljena na tej spletni strani ne sodijo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe. V okviru Childs Fairytale izvajamo različna predavanja in svetovanja, ki v nikakršni meri ne nadomeščajo tradicionalnega terapevtskega pristopa ali zdravljenja. svoje znanje in izkušnje ponujamo na podlagi različnih izobraževanj pri različnih avtorjih in programih in želimo svoje znanje in izkušnje deliti izključno z namenom izboljšanja kvalitete življenja posameznika preko drugačnega razumevanja življenjskih situacij. v okviru ponudbe spletne strani childsfairytale.com ponujamo predavanja in svetovanja, katerih namen so različni pristopi razumevanja najrazličnejših situacij in v nobeni meri zdraviteljstvo. za obisk svetovanja ali izobraževanja v okviru naše ponudbe posameznik v celoti odgovornost. V primeru dvoma ali so naša izobraževanja oz. svetovanja primerna za vas oz. nekoga, ki je v procesu zdravljenja (psihološkega ali fizičnega) svetujemo, da se pred obiskom posvetujete s svojim zdravnikom ali uradnim terapevtom. S prijavo in udeležbo na naše izobraževalne in svetovalne programe se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo.

Ob neprimerni uporabi naših storitev in vsebin uporabnika, ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti.

 

Spremembe določil
LUKS AUREA d.o.o. si pridržuje pravico občasnih sprememb teh pogojev in pravil. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na tej spletni strani, razen če ni drugače posebej določeno.

 

Preklic vpisa na spletno stran / Izpis
V kolikor želite preklicati registracijo na spletno stran in prejemanje kakršnih koli elektronskih sporočil, se morate s spletne strani samostojno izpisati s pomočjo povezave, ki se nahaja v vsakem sporočilu.

Vsi uporabniki spletne strani so sami odgovorni za svoj lastni izpis.

 

Izjava o odgovornosti pri vpisu
Spletna stran striktno uporablja »double opt-in« princip pridobivanja in vpisovanja uporabnikov, oz. metodo z dvojnim vpisom in preverjanjem. To pomeni, da elektronski naslov, s katerim se obiskovalec vpiše, preverimo tako, da mu na njegov elektronski naslov samodejno pošljemo potrditveno sporočilo s povezavo, na katero je potrebno klikniti, da se vpis potrdi in dokončno izvede.

To preprečuje, da bi vas na spletno stran prijavil kdorkoli drug, kot vi sami, oziroma kdorkoli, ki nima dostopa do vašega elektronskega naslova.

Kljub vsem varovalom pa lahko katerikoli spletni uporabnik v obrazec za vpis vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za vpis. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnološko nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji, zato LUKS AUREA d.o.o.,  zavrača vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronski sporočil, razen če boste vpis potrdili.

 

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe
Spletno stran childsfairytale.com smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki spletne strani Childsfairytale.com razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe (navedba vira in povezava na našo stran).

Povezave na spletno stran Childsfairytale.com (osnovno stran in/ali posamezne podstrani) so dovoljene, če se navaja vir vsebine in povezava na našo stran.

 

Zasebnost in osebni podatki
Odgovorni ste za vse aktivnosti, opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa, zato je priporočljivo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena/gesla. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, morate o tem nemudoma obvestiti podjetje LUKS AUREA d.o.o., ki ne odgovarja za kakršno koli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega računa ali gesla.

 

Končna določba
Ti pogoji in pravila imajo naravo pogodbe. Morebitne spore v zvezi s tem pogodbenim razmerjem rešuje stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Stranki udeleženki v elektronskem poslovanju soglašata, da bosta ob morebitnih sporih medsebojno priznavali veljavnost elektronskih sporočil na sodišču, če veljavnost le teh ni bila predhodno ugovarjana skladno s postopki, ki so opredeljeni v teh pogojih in pravilih. Nadaljevanje uporabe spletne strani po objavi sprememb pomeni, da se z navedenimi spremembami strinjate.

Pozitivno starševstvo Novodobni otroci Duhovnost & vzgoja Nazaj k naravi

Pozitivno starševstvo

Vzgoja otrok ni enostavna naloga, je pa zagotovo ena najlepših. Zavedati se moramo, da je vsak otrok največji dar, ki nam ga podari narava, starševstvo pa srčna izkušnja, v kateri imamo odrasli nalogo negovati in pomagati. Nov način vzgoje temelji na ljubezni in izhaja iz središča srca, je polno strpnosti, spoštovanja in... Več

Novodobni otroci

Približati sem se hotela otroku z besedami, pa so šle pri enem ušesu noter in pri drugem ven. Približati sem se mu hotela s knjigami, pa sem požela samo zmedene poglede. Obupana sem se zazrla vase in zakričala: »Kako naj se približam temu otroku?« Tedaj mi je deček zašepetal na uho: »Pridi, igraj se z mano!« (Neznan avtor) Več

Duhovnost & vzgoja

Sodobno življenje je pogosto stresno – napeti smo zaradi dela, odnosov, denarja ali cele vrste drugih zadev. Na srečo nam starodavni budistični nauki lahko pomagajo, da se lažje soočimo s stresom. Spodbudijo nas, da svoje pogosto vse preveč razburljivo in ciljno naravnano življenje izpolnimo z mirom, ljubeznijo... Več

Nazaj k naravi

Zaradi cele gore dejavnosti, glede na naglico in tempo življenja, ki ga živimo, se porajajo vprašanja: Ali lahko v svojem vsakdanu še najdemo eno samo uro tišine? Ali je še kaj prostora za prosti čas, za sprostitev, za sanje, za sanjarjenje? Ali bi sploh še zmogli obsedeti in opazovati cvet, drevo ali žival? Ali smo se sposobni... Več