Knjige za otroke

carobna skrinjica

Čarobna skrinjica: 52 domišljijskih meditacij za otroke (5+)

Marneta Viegas

 

Družabne igrice so čudovit način raziskovanja, učenja in zavedanja za otroke.

Otroci radi pripovedujejo zgodbe, se vanje vživijo, jih uprizorijo ter poučijo druge o tem, kar so si sami naučili prek njih.

Raziskave kažejo, da zavestna meditacija pomirja um, navdihuje kreativnost ter izboljša kognitivne in družbeno-emocionalno veščine.

Razmišljanja v knjigi Čarobna skrinjica odražajo in posredujejo preproste sprostitvene vaje ter vizualizacije, namenjene izboljšanju samozavesti in zaupanja, pa tudi zmanjšanju in lajšanju stresa, naporov ter nemira pri otrocih. Pogosto izvajanje teh vaj lahko globoko učinkuje na umsko, čustveno in fizično blagostanje ter izboljša počutje otrok.

Marneta Viegas nam posreduje pomemben korak k sreči in blagostanju naših naslednjih generacij. Pozitivnost je nalezljiva in Relax kids” (Otroci, sprostite se) vpliva prav zares na vse nas!

Marneta Viegas je ustanoviteljica “Relax kids”, Ltd., ter vodilna strokovnjakinja na področju sprostitvenih metod za otroke v Angliji.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: starelysium@masicom.net

Cena: 21.00 EUR + poštnina

 

drevesnica Amanna

Čarobna pot drevesnice Amanne

Zbirka Drevesniki – Prva prigoda

Urška Orešnik – Anchea

 

Drevesniki so starodavna bitja, ki še vedno žive v popolnem sožitju z naravo.

Njihova bivališča so skrita v krošnjah dreves. Navadni smrtniki jim včasih pravijo vilinci, včasih škratje ali palčki, pa tudi gozdni duhovi.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: starelysium@masicom.net

Cena: 13.00 EUR + poštnina

Drevesnica Amanna

Drevesnica Amanna in čarobni prijatelji

Urška Orešnik – Anchea

 

Drevesniki so starodavna bitja, ki še vedno živijo v popolnem sožitju z naravo, skriti v krošnjah dreves. Rečejo jim tudi vilinci, včasih škratje ali palčki, pa tudi gozdni duhovi.

Vilinski navdih: Živali, naši dragi, zvesti ter resnični prijatelji, naši bratje in sestre, pomočniki in angelski vodniki, nam odpirajo ter zdravijo srce, nas učijo brezpogojne ljubezni dajanja in sprejemanja. Bodimo hvaležni, izkažimo jim spoštovanje. Spreglejmo! Odprimo jim vrata svojih src, povrnimo jim vse darove, ljubezen in prijateljstvo, ki jih z vsem svojim bitjem razdajajo vsemu živemu ter Planetu Zemlji. Ljubimo, pomagajmo ter varujmo jih.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: starelysium@masicom.net

Cena: 19.00 EUR + poštnina

Zvezdica in zlate niti

Darja Bitenc Logar (2012)

Ob obisku Zemlje se je mala zvezda srečala z zlato svetlobo, ki sije okoli bitij na svetu. Bila je očarana nad vsemi nami. Ko pa je videla, da ljudje zaradi lastne nemoči na svoje svetle niti obešamo prah in smeti, nam je z ljubečo odločnostjo, lastno le zvezdicam, priskočila na pomoč. Našla je preprost način za osvoboditev težkih občutkov: tapkanje, imenovano tudi EFT ali tehnika čustvenega osvobajanja. S pomočjo prijateljev jo je razširila po vsem svetu in na nebu.

Zvezdica in zlate niti je bila napisana z namenom zdravljenja vsega živega, kar nas obdaja, predvsem pa nas ljudi, ki imamo še prav posebno vlogo v tem svetu.

Celotna pravljica v bralcu prebudi prijetne občutke sprejetosti, ljubljenosti in vrednosti. Ko smo prišli na svet smo čutili svojo svetlobo, bili smo svetloba, a tega se nismo zavedali. Tekom let smo se priučili marsičesa, izkusili marsikaj in na tej poti smo mnogi pozabili, kako se čuti naše bitje, naš mir, naša ljubezen in ljubljenost. V pravljici Zvezdica in zlate niti so zapisane preproste resnice, ki nam lahko pomagajo, da se ponovno spomnimo sebe. Že samo prebiranje zgodbe nam bo omogočilo, da začutimo svojo luč, dobili pa bomo tudi nekaj preprostih smerokazov za polepšanje svojega življenja.

Pravljico smo ilustrirali skupaj z otroci podružnične šole Janče, OŠ Sostro. Otroške ilustracije še dodatno ojačajo njeno sporočilo in prinašajo čisto otroško svetlobo v srca vseh, ki si dovolimo, da se nas dotakne.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: darja@zlatapravljica.si   ali na: http://www.zlatapravljica.si/knjige-dvd.html

Cena: 12.00 EUR + poštnina

Zvezdica želja: 52 meditacij za otroke (5+)

Marneta Viegas (2012)

Današnji otroci zlahka odrastejo brez vedenja o tem, kako se sprostiti, kako se osredotočiti in kako uporabljati svoje polne ustvarjalne sposobnosti. V današnjem svetu, ki ga usmerjajo mediji, so otroci zlahka preveč spodbujeni s slabimi podobami in negativnimi pobudami. Odraščajo, ne da bi vadili in okrepili svoje mentalne ter intelektualne sposobnosti. Zaskrbljujoča je nedavna ugotovitev, da otroci raje vzpostavijo globljo čustveno vez z računalniki kot s svojimi starši.

V svojem delu Marneta poučuje otroke, kako naj umirijo svoj um in osredotočijo svojo pozornost brez zunanjih spodbud. Piše in vodi otroke prek čudovitih vizualizacij tako, da so jih kmalu pripravljeni sami izvesti. Njena posebna in navdihujoča energija pomaga otrokom začarati, očarati svet in ohranjati nedolžnost, ki jo dandanes tako zlahka izčrpajo ter jim jo odvzamejo novice in zabaviščna industrija.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: starelysium@masicom.net

Cena: 21.00 EUR + poštnina

Aladinova leteča preproga in druge pravljične meditacije za otroke (3+)

Marneta Viegas (2012)

Avtorica je ugotovila, da so mir, ljubezen in sreča ključne vrednosti, ki se prepletajo skozi večino pravljic. Zato je postavila temelj večine meditacij na teh treh vrednotah, da bi otrokom podala priložnost, da se ustavijo ob njih.

Večina deklic sanja, da bi bile lepe in krepostne princeske ali junakinje, medtem ko si večina dečkov želi biti superjunak s čarobnimi silami moči in poguma. Ko otroke opogumljamo, da vadijo kombinacijo „ženskih“ ter „“moških“ meditacij, jim dajemo priložnost izkusiti ravnovesje in celotni spekter človeških lastnosti ter vrednot.

Knjigo lahko naročite preko:
E-pošte: starelysium@masicom.net

Cena: 21.00 EUR + poštnina

Pozitivno starševstvo Novodobni otroci Duhovnost & vzgoja Nazaj k naravi

Pozitivno starševstvo

Vzgoja otrok ni enostavna naloga, je pa zagotovo ena najlepših. Zavedati se moramo, da je vsak otrok največji dar, ki nam ga podari narava, starševstvo pa srčna izkušnja, v kateri imamo odrasli nalogo negovati in pomagati. Nov način vzgoje temelji na ljubezni in izhaja iz središča srca, je polno strpnosti, spoštovanja in... Več

Novodobni otroci

Približati sem se hotela otroku z besedami, pa so šle pri enem ušesu noter in pri drugem ven. Približati sem se mu hotela s knjigami, pa sem požela samo zmedene poglede. Obupana sem se zazrla vase in zakričala: »Kako naj se približam temu otroku?« Tedaj mi je deček zašepetal na uho: »Pridi, igraj se z mano!« (Neznan avtor) Več

Duhovnost & vzgoja

Sodobno življenje je pogosto stresno – napeti smo zaradi dela, odnosov, denarja ali cele vrste drugih zadev. Na srečo nam starodavni budistični nauki lahko pomagajo, da se lažje soočimo s stresom. Spodbudijo nas, da svoje pogosto vse preveč razburljivo in ciljno naravnano življenje izpolnimo z mirom, ljubeznijo... Več

Nazaj k naravi

Zaradi cele gore dejavnosti, glede na naglico in tempo življenja, ki ga živimo, se porajajo vprašanja: Ali lahko v svojem vsakdanu še najdemo eno samo uro tišine? Ali je še kaj prostora za prosti čas, za sprostitev, za sanje, za sanjarjenje? Ali bi sploh še zmogli obsedeti in opazovati cvet, drevo ali žival? Ali smo se sposobni... Več